Огляд Apple iPhone 15 Pro Max: що змінилось?

147
12 - №88

Компанія Apple презентувала новий свій Iphone 15 Pro Max на щорічному івенті Apple Event 2023. Які оновлення та найголовніші зміни отримав новий смартфон iPhone 15 Pro Max, давайте разом розбиратися.

Головним оновленням і перевагою iPhone 15 Pro Max є титановий корпус, оновлена камера, якій додали 5 кратний зум. А також чип A17Pro, Action button і обіцянки розробників, що смартфон зможе показати нереальні можливості в мобільному геймінгу. Так, що все-таки додали в новинку, а чого ще немає?

Дизайн і конструкція

Дизайн і конструкція айфон 15 про макс
Корпус iPhone 15 Pro Max справді зроблений із титану. Однак титанову зробили тільки рамку. Це означає, що телефон став трохи легшим і міцнішим. Новий iPhone 15 Pro Max важить на цілих 20 грамів менше, ніж минуле покоління Pro Max. (iPhone 15 Pro Max = 219г, 14 Pro Max = 240г).

Однак розміри смартфона iPhone 15 Pro Max залишилися ті ж 159,9х76,7х8,25мм.

Змінили трохи саму рамку корпусу тепер вона більш закруглена, що буде сильно відчуватися в руках, а хромування зробило телефон дійсно преміальної якості.

Після тижня користування можу точно сказати, що смартфон iPhone 15 Pro Max без чохла став набагато кращим під час використання, а подряпин і відбитків менше.

Переробили та внутрішню архітектуру смартфона, що змінило його ціну в менший бік, особливо при ремонті, адже тепер можна замінювати заднє скло без особливих проблем. Заднє скло iPhone 15 Pro Max було зроблено вперше окремо від корпусу.

Що стосовно самої конструкції смартфона:

  • Тепер лівий бік корпусу має нову кнопку – Action Button (яка налаштовується);
  • Також зліва розташований слот під фізичну SIM-карту і кнопки регулювання гучності;
  • Праворуч розташували тільки кнопку ввімкнення смартфона;
  • Знизу все стандартно — роз’єми під зарядку, динамік для розмов.

Екран та дисплей

Екран теж трохи змінився через зміну рамки смартфона, став заокруглений.

iPhone 15 Pro Max тепер має дисплей Super Retina XDR OLED 6.7″ з роздільною здатністю 2796×1290 пікселів і щільністю 460 ppi. Пікова яскравість також збільшена до 2000 ніт.

Якщо порівняти зі звичайною версією iPhone 15, то основна різниця це: частота оновлень екрана в 120 Гц, можливість увімкнути Always On Display.

Action Button

Action Button iphone 15 pro max

Прибрали кнопку беззвучного режиму, тепер з’явилася абсолютно нова активна кнопка Action Вutton, яка має багато функцій:

  • – режим тиші,
  • – режим зосередження,
  • – запуск камери,
  • – ліхтарик,
  • – диктування або голосова замітка,
  • – збільшувач зображення,
  • – швидка команда,
  • – доступність,
  • – жодної дії.

Налаштовується окремо в смартфоні, працюватиме відповідно до обраних вами налаштувань.

Автономність та зарядка

Автономність та зарядка iphone 15 pro maxРозчарування нового смартфона iPhone 15 Pro Max стало напевно те, що автономність не змінилася в порівнянні з 14 Pro Max. Тобто ми отримуємо, все ті ж 29 годин перегляду відео при місткості акумулятора 15 Про Макс 4852 мАг.

Зарядка трохи змінилася, тому, що тепер з’явився новий порт зарядки USB-C, що підтримує швидку зарядку смартфона до 20 Вт. Поява нового порту Type-C тепер дає змогу завантажувати Apple одним кабелем усі ресурси, включно з вашим айкосом, якщо у вас він є.

Зміна невелика, проте поява порту USB-C в iPhone 15 Pro Max створює передачу даних USB 3.0 більш зручною і можна передавати дані до 10Гб/с.

Є ще стандартний кабель старого зразка USB 2.0, він йде в комплекті. Якщо хочеться отримати більшу віддачу і швидку передачу даних доведеться купити новий окремо за свої гроші.

Зміна зарядного порту дає змогу в нього ж під’єднати зовнішній SSD диск або іншу сторонню периферію.

Зарядка все також має обмеження до 80% це зроблено, щоб продовжити термін життя вашого акумулятора, подібне було раніше і розробники повідомляли про це. Однак тепер додали цикл заряду телефону, тим самим легше буде визначати б/в пристрій перед вами чи новий.

Останнє про зарядку, з’явилася реверсивна зарядка в новій версії iPhone 15 Pro, що дозволяє легко від смартфона заряджати AirPods, Apple Pencil або Apple Watch. До слова, можна заряджати навіть інші смартфони, які підтримують бездротову зарядку, шкода не можна зарядити Samsung Galaxy Watch 5 Pro.

Продуктивність і технічні характеристики iPhone 15 Pro Max

Продуктивність і технічні характеристики iPhone 15 Pro Max

Раніше вже писав, про те, що новий iPhone 15 pro max має потужний чіп A17 Pro, вперше виконаний за 3-нанометровим техпроцесом. Шість ядер: два працюють на продуктивність, чотири на енергоефективність. Окрім цього чип містить 6 графічних ядер та 16-ти ядерний нейропроцесор Neural Engine.

Завдяки новому графічному чіпу iPhone 15 Pro Max може запускати консольні ігри, такі як Resident Evil Village, Death Stranding, Assassins Creed Mirage, Resident Evil 4. Вони вийдуть у 2024, проте вже в мережі є багато роликів на цю тему, де запускають ігри 2023 року.

Оперативна пам’ять збільшена до 8 Гб, а модифікації внутрішньої пам’яті залишилися без змін: 128/256/512 Гб і 1 Тб. Операційна система iPhone 15 Про Макс – iOS 17.

Камера та фотографування

Камера та фотографування iphone 15 pro

Основна камера iPhone 15 Pro Max, 48 Мп, залишилася без змін, проте покращився сенсор, що покращило якість фотографій при слабкому освітленні.

За замовчуванням у налаштуваннях увімкнено режим знімання на 24 Мп, де додали підтримку формату HEIF, що роблять знімки з роздільною здатністю 48 Мп. На виході виходять дуже деталізовані якісні фото.

Надширококутна камера на 12 МП і діафрагмою ƒ/2,2 залишилася такою ж, як і в 14 Pro max.

telephoto camera iphone 15 pro max

Головною зміною в камері iPhone 15 Pro Max стало те, що з’явився телеоб’єктив з 5-кратним оптичним зумом (фокусна відстань дорівнює 120 мм). Телеоб’єктив з 12 МП і діафрагмою ƒ/2,8 дає вам можливість створювати неймовірні портрети та фото на великій відстані.

Apple додала програмні лінзи в смартфон, що дає змогу легко перемикати фокусну відстань між: 24 (1х), 28 (1.2х) або 35 (1.5х) мм.

Якщо ви зміните наближення, то воно автоматично обиратиметься в наступних запусках камери.

Фронтальна камера залишилася такою ж: 12 Мп з діафрагмою f/1.9. Оновили тільки програмне забезпечення і HDR режим для селфі.

Знімання відео

iPhone 15 Pro Max відео отримали теж приємні зміни. З’явився режим Log, що дає змогу працювати з тінями та робити більш яскраві ділянки на відео, щоб краще зберегти деталі під час обробки.

У режимі ProRes можна знімати відео в 4К 60 кадр/с, щоправда, на зовнішній SSD (підключати можна через Type-C) доведеться, оскільки місця може не вистачити.

Захист і бездротові функції iPhone 15 Pro Max

Захист і бездротові функції iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro Max новий набагато краще захищений від вологи, пилу завдяки IP68. Тепер можна занурюватися у воду з телефоном до 30 хвилин безперервно.

Отримав оновлення і чіп ULTRA Wi Band до 2-го покоління, що дозволяє точніше визначати місце розташування айфона або AirTag.

Оновили й модуль Wi-Fi до версії 6E.

 

Часті запитання (FAQ)

Чи варто купувати iphone 15 Pro Max?

Я думаю так, однак при прийнятті рішення чи варто оновлюватися на 15 Pro Max, варто звернути увагу на основні зміни:

  • – Округліші краї корпусу та хромоване покриття, що робить користування смартфоном без чохла комфортнішим і безпечнішим.
  • – Оновлений процесор надає нові збільшені можливості для мобільного геймінгу, фото-, відеозйомки, постобробки та збільшену продуктивність iPhone 15 Pro Max.
  • – Збільшення ОЗП до 8 Гб.
  • – Якщо ви звикли заряджати гаджети через Type-C – заміна порту зарядки в iPhone 15 вам дуже сподобається.
  • – Можливість реверсивної зарядки
  • – Оновлена камера і телеоб’єктив розширюють можливості фото- і відеозйомки.

А купити iPhone 15 Pro Max за найкращими цінами в Україні як в інтернет магазинах, так і маркетплейсах.

Які кольори є в iPhone 15 Pro Max?

Які кольори є в iPhone 15 Pro Max

Наразі на ринку України продається iPhone 15 Pro Max у таких колірних варіантах:

  • – Natural Titanium
  • – Black Titanium
  • – Blue Titanium
  • – White Titanium

Наступний Статті

від Aluminium
11 - №92

Розгадка синього екрана “смерті” у Windows 10: Як розв’язувати проблему?

Сині екрани “смерті” (BSOD) вже давно стали невіддільною частиною користувацького досвіду в Windows 10, часто ставлячи користувачів у глухий кут з питанням “Чому саме я?”. Вони можуть з’явитися абсолютно несподівано, у моменти активних ігор, роботи або навіть під час простого запуску комп’ютера, та з різних причин, від проблем із драйверами до перегріву системи. Сьогодні ми […]

12 Кві 2024
від Aluminium
14 - №93

Як поміняти DNS сервер на Android

Якщо ви хочете залишатися в безпеці використовуючи Android, то вам потрібно обов’язково використовувати приватні DNS-сервери. Це подарує вам максимальний захист інтернет-з’єднання, заблокує спірні сайти й відсікає з використання підозрілі та небезпечні. Завдяки такому сортуванню (фільтрації) ви убезпечите себе від фішингових посилань, вірусів та інших небезпек. Ми постараємося розповісти, що таке DNS на Android, як воно […]

09 Кві 2024
від Aluminium
20 - №94

ТОП-5: Найкращі навушники для комп’ютера (2024)

Ми вирішили закінчити свій цикл статей на тему “геймерських девайсів”, зовсім недавно ми розповідали про те, як правильно вибрати ігрову клавіатуру, якщо не читали, прочитайте обов’язково. Також розповіли про новий роутер TP-Link BE3600, і як активувати вашу Windows 10 безоплатно. Сьогодні наше завдання розповісти про те, як правильно вибрати навушники для ПК, на що звертати […]

08 Кві 2024
від Aluminium
15 - №90

Як вибрати ігрову клавіатуру: поради для геймерів

Популярність сучасних ігор онлайн набирає обертів з великою швидкістю, чи то Minecraft, чи то CS2, не скрізь вирішує ваша реакція, адже багато що ще залежить від відгуку вашої миші та клавіатури. Саме про останні ми хотіли б сьогодні поговорити, на що саме варто звернути увагу під час вибору ігрової клавіатури та які моделі гідні для […]

07 Кві 2024
від Aluminium
24 - №91

Активація Windows 10 назавжди

Зовсім недавно у мене на комп’ютері злетіла Windows 10 і почав з’являтися напис знизу праворуч – про активацію Windows 10, гадаю, що вам ця ситуація знайома, якщо ви вже натрапили на цю статтю. Часом цей напис дратує, бо лізе поверх усіх вікон, особливо, якщо ви часто записуєте відео або робите знімок з екрана. Як же […]

07 Кві 2024