ТОП-5: Найкращі навушники для комп’ютера (2024)

147
20 - №94

Ми вирішили закінчити свій цикл статей на тему “геймерських девайсів”, зовсім недавно ми розповідали про те, як правильно вибрати ігрову клавіатуру, якщо не читали, прочитайте обов’язково. Також розповіли про новий роутер TP-Link BE3600, і як активувати вашу Windows 10 безоплатно.

Сьогодні наше завдання розповісти про те, як правильно вибрати навушники для ПК, на що звертати увагу, які бюджетні та найкращі варіанти є на 2024. Все показуємо і розказуємо.

Найкращі навушники для ігор: 5 моделей від 30$

Оптимальні – Dark Project HS5, найкращі – Audeze Maxwell.

Потрібно пам’ятати головне правило, ігрові навушники – не завжди дорого. Важливо, щоб вони добре передавали звук і допомагали знайти противника на карті. Ще важливо, щоб був хороший мікрофон і зручна посадка на голові, щоб сидіти годинами в дискорді та спілкуватися з друзями.

Для комп’ютера і приставок, з проводами, радіосигналом і блютусом. Які критерії підбору ігрових навушників важливі:

  • Комфорт. Ваші вуха не повинні потіти від навушників і не повинно бути болю в шиї та вухах.
  • Звук. Звук має бути чітким і зрозумілим, щоб визначати де на карті противник. Адже важливо отримувати від звуку задоволення чи то гра, чи то фільм, чи то музика.
  • Підключення. Воно має бути простим і стабільним, найкраще через дріт. Однак є багато хороших бездротових навушників для ігор в 2024, однак я б не розглядав блютус-моделі для ігор, бо буде затримка в передачі звуку.
  • Ціни. Хороші ігрові навушники починаються від 60$ і вище, проте є кілька і бюджетних варіантів. Багато гравців часто використовують найдешевші звичайні неігрові, і їм подобається.
  • Мікрофон. Повинен бути якісний мікрофон, бажано відкидний або знімний. Однак подібне зустрічається саме на дорогих навушниках. Найчастіше зустрічаються навушники з вбудованим мікрофоном.

Dark Project HS5

Dark Project HS5

Модель далеко не бюджетна, але й не з люкс-сегмента. За конструкцією, зручністю і звучанням до HS5 не причепитися – з усіх протестованих моделей ця сподобалася мені найбільше, і у вільний час я грав саме в ній.

Гарнітура зручно сидить на голові. У неї відчутна вага – 310 г, але водночас зручне м’яке наголов’я, великі чаші з регулюванням висоти, глибокі амбушюри, вона не надто сильно стискає голову.

Амбушюри двошарові: всередині піна з ефектом пам’яті та охолоджувальний гель. Перші 5-10 хвилин гель приємно холодить вуха, але потім нагрівається і просто підтримує стабільну температуру вух, не даючи їм перегріватися. При цьому частина, що прилягає до голови, зроблена з гладкої тканини, а з боків накладки обшиті шкірозамінником – щоб поліпшити шумоізоляцію і посилити низькі частоти.

Підключення подвійне: по радіоканалу через USB-донгл або по блютузу. Режими перемикаються кнопкою на корпусі. До ПК, PlayStation і док-станції Switch гарнітура підчепилася з першого разу через USB-адаптер. З Xbox вона несумісна через обмеження самої консолі. По блютузу можна підчепитися до ноутбука для робочих дзвінків, до смартфона або Nintendo Switch у портативному режимі.

Також передбачено коліщатко гучності, кнопка живлення і кнопка еквалайзера – щоб посилити баси або верхні частоти за необхідності. Зручно, що швидке натискання на кнопку живлення ставить відтворення на паузу, на інших ігрових гарнітурах я такої функції не зустрічав.

Грають HS5 відмінно: яскраво, чисто, з хорошим об’ємом. Під час ігор насичений бас може виявитися недоречним, але він легко усувається одним із пресетів еквалайзера. Сподобалося, що не потрібно встановлювати ніякого софту або драйвера – все працює відразу без додаткової підготовки.

Мікрофон у Dark Project HS5 чудовий, під час дзвінків або спільної гри через Discord співрозмовники чули мене чітко і голосно, а моя механічна клавіатура їх не дратувала. Мікрофон незнімний, кнопки вимкнення на корпусі немає. Щоб він перестав працювати, його досить підняти у вертикальне положення — він вимкнеться з характерним клацанням, яке неможливо не відчути.

Red Square V3X

Red Square V3X

Навушники Red Square V3X за 60$ дають користувачеві багато можливостей. Попри те, що навушники бездротові, у них дуже хороший мікрофон і комфортні амбушури з охолоджувальним гелем, як в дорожчій версії Dark Project.

Конструкція з твердого пластику і металу роблять їх міцними. Мікрофон зробили відкидним, коротка ніжка не дає перебувати йому поруч із ротом, тим самим не створює перешкод і проблем.

Для бездротового підключення в комплекті є USB-адаптер, але кнопкою на корпусі можна перемикнутися на блютуз. Функція Dual Mode дає змогу одночасно підтримувати під’єднання до ПК або консолі за радіоканалом і до телефона — за блютузом. Завдяки цьому ви можете приймати дзвінок на телефоні просто перемиканням кнопки на гарнітурі.

Короткий кабель з роз’ємом 3,5 мм йде в комплекті з навушниками, його можна під’єднувати до xbox або PS 5 і насолоджуватися грою.

Звук чіткий і рівний, максимальний рівень гучності не створює спотворень чи хрипів. У навушниках є приємний несильний бас, відмінно чутно граючи в CS2 або дивлячись фільми, де багато екшену.

Audeze Maxwell

Audeze Maxwell

Усі любителі якісної музики знають такі навушники як Audeze, адже найпопулярніша версія Audeze LCD2 вже має культовий статус, не дивлячись, що вийшли давно, але є лідером.

Усе завдяки незвичній конструкції: звук відтворюють не звичні динаміки, а магнепланарні драйвери, які вирізняються кришталевою чіткістю та приголомшливою динамікою.

Навушники Audeze Maxwell з таким же принципом роботи та схожими акустичними властивостями, тим самим навушники просто мегакруті. Хочеться відзначити, що ця модель підходить як під ігри, так і під музику.

Однак порівняно з популярною версією, вони дешевші, мають під’єднання через радіоканал і менш вимогливі до джерела. Maxwell під’єднується або по радіоканалу через донгл, або безпосередньо USB-кабелем. В одну з чашок вбудована якісна аудіокарта, тому турбуватися про те, чи потягне комп’ютер таку акустику, не потрібно. Також у комплекті є кабель 3,5 мм – з дорогим підсилювачем вони гратимуть ще краще, але в більшості випадків варто використовувати USB-кабель. Для мобільних пристроїв також підтримується блютуз, але для вулиці ці навушники завеликі та важкуваті.

Крім цього хочеться відзначити, що навушники можна підключати як до PS, так і до Xbox, і, звісно ж, до ПК і Nintendo Switch. В іграх все добре чутно, єдиною проблемою може бути їхня вага, вони важать 490 г. Працюють без зарядки 80 годин поспіль.

Razer Blackshark V2 X

Razer Blackshark V2 X

Razer Blackshark V2 X – бюджетний варіант дротових навушників. Хочеться відзначити, що коштують вони 45$. Можна сказати, що це максимальна якість за свої гроші. Дана версія має підключення по USB і більш наворочені, ніж серія з індексом – X.

Є два 50-міліметрові випромінювачі Razer Triforce, які мають діапазон до 28 000 Гц. Гарний звук, об’ємний, тому добре чути де ваш супротивник в іграх. Не заважають сторонні шуми. Мікрофон працює теж відмінно, шкода його не можна зняти, але можна швидко вимкнути з кнопки на лівій чаші.

Навушники щільно сидять на голові та вухах, положення чаш можна регулювати вгору-вниз – вони висуваються, але не повертаються. Щоправда, тут немає фіксатора, щоб чаші завжди залишалися в обраному положенні. Наголов’я м’яке, амбушури зроблені зі шкірозамінника, всередині піна з ефектом пам’яті. Штекер – 3,5 мм, довжина кабелю – 1,5 м, але в комплекті є подовжувач.

Razer Hammerhead Pro Lightspeed

Razer Hammerhead Pro Lightspeed

Навушники Razer Hammerhead Pro Lightspeed для ігор, вони бездротові TWS. У них є USB адаптер, їх можна підключати до ПК, консолі (Xbox, PS).

Всього випускається 3 версії: біла — зроблено спеціально для PS, чорно-зелена для Xbox, чорні для ПК. Хочеться відзначити, що навушники перейшли в друге покоління. Розробники врахували всі проблеми старої версії і виправили їх, також додали нові функції в цю версію. Однак радіоканал Hyperspeed не увімкнути, тим самим працює простий звичайний блютуз. Тому існує затримка в передачі даних, але звучання приємне і є активне шумозаглушення.

Наступний Статті

від Aluminium
11 - №92

Розгадка синього екрана “смерті” у Windows 10: Як розв’язувати проблему?

Сині екрани “смерті” (BSOD) вже давно стали невіддільною частиною користувацького досвіду в Windows 10, часто ставлячи користувачів у глухий кут з питанням “Чому саме я?”. Вони можуть з’явитися абсолютно несподівано, у моменти активних ігор, роботи або навіть під час простого запуску комп’ютера, та з різних причин, від проблем із драйверами до перегріву системи. Сьогодні ми […]

12 Кві 2024
від Aluminium
14 - №93

Як поміняти DNS сервер на Android

Якщо ви хочете залишатися в безпеці використовуючи Android, то вам потрібно обов’язково використовувати приватні DNS-сервери. Це подарує вам максимальний захист інтернет-з’єднання, заблокує спірні сайти й відсікає з використання підозрілі та небезпечні. Завдяки такому сортуванню (фільтрації) ви убезпечите себе від фішингових посилань, вірусів та інших небезпек. Ми постараємося розповісти, що таке DNS на Android, як воно […]

09 Кві 2024
від Aluminium
15 - №90

Як вибрати ігрову клавіатуру: поради для геймерів

Популярність сучасних ігор онлайн набирає обертів з великою швидкістю, чи то Minecraft, чи то CS2, не скрізь вирішує ваша реакція, адже багато що ще залежить від відгуку вашої миші та клавіатури. Саме про останні ми хотіли б сьогодні поговорити, на що саме варто звернути увагу під час вибору ігрової клавіатури та які моделі гідні для […]

07 Кві 2024
від Aluminium
24 - №91

Активація Windows 10 назавжди

Зовсім недавно у мене на комп’ютері злетіла Windows 10 і почав з’являтися напис знизу праворуч – про активацію Windows 10, гадаю, що вам ця ситуація знайома, якщо ви вже натрапили на цю статтю. Часом цей напис дратує, бо лізе поверх усіх вікон, особливо, якщо ви часто записуєте відео або робите знімок з екрана. Як же […]

07 Кві 2024
від Aluminium
12 - №88

Огляд Apple iPhone 15 Pro Max: що змінилось?

Компанія Apple презентувала новий свій Iphone 15 Pro Max на щорічному івенті Apple Event 2023. Які оновлення та найголовніші зміни отримав новий смартфон iPhone 15 Pro Max, давайте разом розбиратися. Головним оновленням і перевагою iPhone 15 Pro Max є титановий корпус, оновлена камера, якій додали 5 кратний зум. А також чип A17Pro, Action button і […]

11 Лис 2023